Zonnescholen loopt mee met Climate Miles

Afgelopen vrijdag liepen wij mee bij de climatemiles van Urgenda. De wandelaars lopen naar Glasgow waar de klimaatconferentie van de VN plaatsvindt. Ze lopen 4 dagen door Drenthe en bezoeken diverse projecten.

De energietransitie is een grote verandering om ook in de toekomst de aarde leefbaar te houden. Basisschoolleerlingen en middelbare scholieren zijn die toekomst! Het is daarom niet meer dan logisch om op school te beginnen met die noodzakelijke verandering;

Schooldakrevolutie collega’s Cilian Terwindt en Piet van Lingen overhandigen de schooldakkaart van Drenthe aan gedeputeerde Tjisse Stelpstra . Deze schooldakkaart brengt in beeld wat er al is bereikt en welke opgave er nog ligt voor zon-op-schooldaken in Drenthe. 

Wist u dat Drenthe voorloopt op het landelijke gemiddelde van 25%? Maar liefst 37% van alle  scholen in Drenthe heeft zonnepanelen: er is dus al veel werk verricht. Toch zijn er nog ruim 200 lege daken die wel geschikt zijn of waar nog veel meer zonnepanelen bij kunnen.

Met hulp van Provincie Drenthe en in samenwerking met Stichting Schooldakrevolutie, verschillende gemeenten en diverse lokale partijen krijgen de laatste scholen hopelijk ook gauw een mooi zonnedak.