Een zonnig nieuwjaar!

We bereikten in 2018 een mijlpaal: 50 Zonnescholen zijn al voorzien van zonnepanelen!

Vanaf het voorjaar versnelde het Zonnescholen-project en begeleidden we steeds meer scholen richting de uitvoering en nazorg. We blikken terug op een jaar waarin 3850 zonnepanelen werden geïnstalleerd, we een zonnefeest vierden in Barger-Compascuum, een VvE in Haarlem deelnemer is geworden van het project, SDE+ subsidies werden toegekend, en de Zonnescholen profiteerden van het zonnigste jaar ooit.

In het voorjaar waren we op bezoek bij Tenten Solar en zagen we hoe voor elke school altijd netjes een pakket met zonnepanelen en omvormers klaarstaat om door de monteurs op de schooldaken geïnstalleerd te worden. Bijna elke maand zijn Kasper (Tenten Solar) en Bart (Royal HaskoningDHV) een dag op pad geweest om opleveringskeuringen uit te voeren bij de Zonnescholen waar de panelen net geplaatst waren.

In de zomer werden er volop Zonnescholen uitgevoerd en dat gebeurde door het hele land. Bij sommige scholen wordt extra aandacht besteed aan de plaatsing van de zonnepanelen. De St. Theresiaschool in Barger-Compascuum vierde in de zomer een zonnefeest, met spelletjes rondom duurzaamheid en een lunch met zelfgemaakte zonnebroodjes. Ook bezochten we die dag het zonnepark dat naast het dorp werd aangelegd. De kinderen van de school droegen bij aan het park door de opslagcontainer te beschilderen.

Vanuit Zonnescholen plaatsen we niet alleen zonnepanelen op het dak, maar brengen we het onderwerp duurzaamheid ook graag onder de aandacht in de klas. Elke Zonneschool ontvangt het educatieve pakket Evonturiers, met voor elke leeftijd een passend thema met werkboekjes, opdrachten voor in de klas en uitdagingen voor thuis. Heb je het pakket nog niet, neem dan contact met ons op!

Team Zonnescholen wenst je prettige kerstdagen en een zonnig nieuwjaar!